یک مادربرد Micro-ATX با وجود قابلیتهای زیاد ابعاد نسبتا کوچیکی داره. به دلیل اینکه این مادربرد از مادربردهای Mini-ITX بزرگتره، اسلاتها و پورتهای بیشتری داره و در عین حال کوچیکتر از یک مادربرد استاندارد ATX است. مادربورد یا به انگلیسی Mainboard or Motherboard یک تخته مداری الکتریکی است که بخشهای گوناگون رایانه مانند CPU، RAM و… بر روی آن سوار میشوند و قسمتهای بسیار کاربردی و مهم دیجیتالی نظیر بایوس (BIOS) در آن قرار گرفتهاند.
شخصی که قصد ساخت کیس کامپیوتر با مادربرد E-ATX را دارد، مجبور خواهد بود که یک پردازنده پیشرفته استفاده کند که دارای هستهها و رشتههای زیادتری خواهد بود که در پردازندههی اصلی وجود ندارد. این مادربردها فضای زیادی را در اختیار شما قرار میدهند و حداقل به Full-Tower ها نیاز خواهند داشت که بسیار هم بزرگ خواهند بود. ابعاد یک مادربرد E-ATX در حد ۱۲ در ۱۰.۹ اینچ یا ۳۰.۵ در ۲۷.۷ سانتی متر است که بزرگترین نوع در بین این مادربردهای چهارگانه محسوب میشود.
Gigabyte Technology یک تولیدکننده و توزیعکنندۀ سختافزار کامپیوتر تایوانی است. مادربردها، محصول اصلی شرکت گیگابایت هستند و در واقع این کمپانی بیشتر از هر شرکتی در جهان مادربرد تولید میکند. مادربرد یک برد مدار چاپی اصلی در کامپیوتر است، به این معنی که مادربرد قطعۀ اصلی مداری است که تمام قطعات دیگر به آن متصل میشوند تا یک سیستم منسجم را در کامپیوتر یا لپتاپ شما ایجاد کنند.
- خوب است بدانید که شرکت لنوو، پس از شرکت های اچ پی، ایسر و دل، چهارمین شرکت بزرگ فروش رایانه شخصی در جهان می باشد.
- درنتیجه باتری برای ذخیرهسازی اطلاعات مانند ساعت، کاربرد خواهد داشت.
- 1333؛ 1600، 1866، 2133 و 2400 مگاهرتز با ولتاز های 1.65 ولت باید به همان اندازه با مادربرد مطابق داشته باشند.
- مادربردهای دیگهای هم از نظر ابعاد و هم از نظر سوکت وجود دارن اما مثل انواع گفته شده در این مقاله کاربردی نیستن.
این اندازه برای مادربرد Micro-ATX، سبب میشود که کاربرد انعطاف پذیری بیشتری در کل داشته و از آن استفاده کند. این اصطلاحات بهصورت رایج میتوانند عوامل شکل دهندهی آنها را نشان دهند که افراد متخصص، دید بهتری نسبت به آنها دارند. فاکتورهای فرم، اندازه تختهها و ویژگیهای آنها است که در این مرحله اهمیت پیدا کرده و میتوان با استفاده از چنین اطلاعاتی آنها را تحلیل کرد.
آیا باتری CMOS مادربرد کامپیوتر را میشناسید؟
اما در حال حاضر پنج نوع سوکت مختلف وجود دارد که در بیشتر مادربردهای موجود در بازار از یکی از آنها استفاده شده است. این سوکتها عبارتند از سوکت LGA ۱۷۰۰، LGA ۱۲۰۰، LGA ۱۱۵۱، AM4 و AM5 که سه تای اول مخصوص پردازندههای اینتل و دو تای بعدی مخصوص پردازندههای AMD هستند. چون چیپست ارتباط بین پردازنده و دیگر دستگاههای روی سیستم را سادهتر میکند، چیپهای درون آن تقریباً در وسط مادربرد قرار میگیرند. بسیاری از چیپستهای امروزی به صورت دو چیپ اصلی با نامها پل شمالی و پل جنوبی (Southbridge و Northbridge) ساخته میشوند. این برند در سال ۲۰۲۰ در لیست ۱۰ تولیدکنندۀ بزرگ مادربرد در جهان، رتبۀ سوم را به خود اختصاص داده است.