حمیدرضاقمی سرکنسول ایران در پیشاور، ضمن تقدیر و قدردانی ویژه از مساعدت رییس دانشکده ادوارد و تلاش های ستودنی خانه فرهنگ کشورمان برای تاسیس گوشه ایران و برپایی نمایشگاه دائمی میراث مشترک ایران و پاکستان و همه ی عوامل اجرایی و حضور باشکوه دانشجویان اظهارداشت: این اقدام ارزشمند و ماندگار گامی مهم درجهت توسعه روابط فرهنگی، علمی و دانشگاهی بوده و نقش بسزایی درتحکیم روابط دوستانه دوکشور همسایه و برادر ایران و پاکستان خواهد داشت.
قمی با تاکید بر قدمت و تاریخچه مشترک فرهنگی، علمی و دینی و همچنین سفر و گفتگوی علمای ایرانی با علمای شهرپیشاورکه شاهد آن کتاب”شب های پیشاور” بوده، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار برقراری روابط دوستانه و برادرانه با کشورهای همسایه خود بوده و پیشگام درگفتگوها درجهت اتحاد و انسجام مذاهب اسلامی و ادیان الهی بوده است.
وی گفت: تاسیس گوشه ایران و نمایشگاه دائمی تصاویر تمدن مشترک ایران و پاکستان می تواند گامی مهم درجهت گشوده شدن باب همکاری نه تنها با دانشکده تاریخی ادوارد پیشاور بلکه با مراکز علمی، دانشگاهی و فرهنگی پاکستان درجهت شناسایی و معرفی هنر، فرهنگ و تمدن غنی دوکشور برای دانشجویان و نسل جوان واقع گردد.
رییس خانه فرهنگ ایران خاطرنشان کرد: اینگونه اقدامات تاثیرگذار و ماندگار همانند پلی مستحکم برای تقویت روابط دوستانه و یادآوری و تذکری جدی، بر داشته ها و هویت و تاریخ فاخر دوکشور بوده و در ارتقای آشنایی و افزایش علاقمندی جوانان به داشته های فرهنگی و تمدنی و اهتمام آنان برای حفظ و پاسداری از فرهنگ، هنر و تمدن گرانسنگِ خود را بدنبال خواهد داشت.
دکترمحمدرضا بهمنی معاون همکاری های علمی و فرهنگی سازمان متبوع در پیام ویدئویی خود ابتدا ضمن عرض سلام به اندیشمندان، اساتید، دانشجویان فرهیخته و علاقه مندان به ایران شناسی و تقدیر وتشکر از رییس دانشکده ادوارد در پیشاور کشور دوست پاکستان بخاطر ابتکارعمل ایشان در ایجاد گوشه مطالعاتی ایران اظهار داشت: ایران و پاکستان دوکشوری هستند که پیوند تاریخی آنها درعمق اشتراکات فرهنگی و تمدنی شکل گرفته است و به همین دلیل پایدار بوده و ماندگار خواهد ماند.
بهمنی گفت: پیوندهای فرهنگی و تمدنی مانند پیوندهای مبتنی بر اشتراکات سیاسی و اقلیمی لرزان و ناپایدار نبوده و به همین دلیل نخبگان و مراکز دانشگاهی باید تلاش کنند پیوندهای فرهنگی و تمدنی را عمیق تر نمایند.
رییس موزه پیشاور گفت: با توجه به اینکه ایالت خیبرپختونخوا در زمان ایران باستان یکی از ایالت های فرهنگی دولت آن زمان بوده، موزه پیشاور دارای ۳۸ آثارکهن تاریخی ازجمله: نسخ خطی، نقاشی، نوشته ها، کتیبه ها و سکه های مربوط به ایران باستان و زبان فارسی بوده و این موزه برای به نمایش گذاشتن این اشیای تاریخی بخشی از موزه را به گوشه ایران اختصاص داده است.