.

شماره تلفن های تعمیرگاه (دفتر مرکزی) :

 09126280434        ****        02188420162      ****       09122850445

02186028316

کلیه خدمات ارائه شده با ضمانت کتبی و قطعات اورجینال و تضمین برگشت وجه می باشد (مراجعه تکنسین در کمتر از یک ساعت برای تهران )

نکات ایمنی مایکروویو (حتما مطالعه کنید)

 microwave-1

 

نکات ایمنی در زمان استفاده از دستگاه ماکروویو اثرات تشعشعات مايكروويو

   دستگاه ماکروویو جزء اختراعات خوب در دهه اخیر بوده است ولی بدلیل استفاده از تکنولوژی خاص خود در صورت عدم استفاده صحیح خطرات جبرانناپذیری را در بر خواهد داشت . همانطور که می دانیم این دستگاه برای گرم کردن سریع غذا ، آب ، شیر یا دیفراست (یخزدایی) بکار می رود .

ماکروویو چیست ؟

مايكروويو نوعي از امواج الكترومغناطيسي است كه در واقع امواجي راديويي با فركانس بسيار بالا هستند. هر چه فركانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن كمتر مي‌شود و به همين علت به آن (مايكروويو) يعني امواج كوتاه مي‌گويند.
اين امواج معمولا براي ارتباطات ماهواره‌اي، تلفن همراه، رادار، كمك به راهيابي در آسمان و دريا به كار مي‌رود. استفاده ديگر آن جهت گرم كردن در صنايع و درمان حرارتي در دياترمي ‌است. اما اين وسيله در کنار پيشرفت روز افزون فني و محبوبيت در ميان مصرف کنندگان، براي عده نسبتا زيادي منشا نگراني فراوان شده است. استفاده از انرژي مايکروفر يا ريزموج به عنوان يک روش پخت و پز، موجب بروز نگراني‌هايي در بسياري از مصرف‌کنندگان بود. حتي زمان کوتاه پخته شدن غذاها در آن نيز دليل ديگري بود که عده‌اي تصور کنند غذا خوب نپخته است. عده‌اي تصور مي‌کنند که مدت کوتاه پخت احتمال باقي ماندن عوامل بيماري‌زا در غذا را افزايش مي‌دهد، زيرا باکتري‌ها در اين مدت کوتاه از بين نمي‌روند. مورد نگران‌کننده ديگر، قرار گرفتن در معرض انرژي مايکروفر است که عده‌اي آن را بسيار خطرناک مي‌دانند. همچنين افرادي به کار بردن ظروف و درپوش‌هاي پلاستيکي در اين اجاق‌ها را نادرست مي‌دانند و عقيده دارند که اين مواد در اثر حرارت به داخل غذا نفوذ کرده و آن را آغشته به مواد سمي‌ مي‌کنند؛ اما نکته مهم اين است که به‌رغم اين نگراني‌ها، اجاق مايکروفر مانند هر وسيله ديگري که نادرست استفاده شود، مي‌تواند خطرناک باشد و برعکس، در صورت رعايت نکات ايمني، هيچ خطري نداشته باشد. ظروف پلاستيکي مخصوص اين اجاق‌ها نيز، موجب بروز مشکل نخواهند شد، اما نبايد هرنوع ظرف پلاستيکي را هم در مايکروفر قرار داد.
نكات ايمني در استفاده از اجاق مايكروفر

- مواد سازنده پلاستيک که براي استفاده در مايکروفر توصيه نمي‌شوند، در صورت استفاده مي‌توانند به غذا نفوذ کنند.
- جابه‌جا کردن و در دست گرفتن ظروف و مواد غذايي که با اين اجاق‌ها داغ شده باشند، موجب سوختگي شديد خواهند شد.
- ممکن است مواد غذايي يا مايعاتي که به طور يکنواخت حرارت نديده باشند، منفجر شده و صدماتي چون سوختگي ايجاد کنند.
- حرارت دهي ناهماهنگ مي‌تواند موجب شود که ميکروارگانيسم‌ها در قسمت‌هايي از غذا از بين نرفته، توليد بيماري كنند.

*  لازم است يخ غذاهاي يخ زده را قبل از پخت كاملا آب كنيد.
*  براي استريل كردن شيشه شير بچه يا ساير ظروف از مايكروفر استفاده نكنيد.
*  قبل از مصرف غذاي آماده شده در مايكروفر آن را با قاشق هم بزنيد يا بگذاريد چند دقيقه بماند و سپس آن را بخوريد. به خصوص وقتي شيشه شير بچه را گرم مي‌كنيد، ممكن است سطح شيشه سرد به نظر برسد اما نقاط داغ در داخل شير، موجب سوختن دهان كودك شود. پس بهتر است قبل از استفاده، شيشه شير را محكم تكان دهيد تا گرما به‌طور يكنواخت پخش شود و حتما دماي شير را روي پوست دست خود امتحان كنيد.
*  تنها از ظروف مناسب مايكروفر استفاده كنيد.
*  از ظروف دربسته (كه در آن محكم چفت شده و چسبيده) استفاده نكنيد چون ممكن است بتركد.
*  هيچ‌گاه مايعات قابل اشتعال را در اجاق گرم نكنيد، چون موجب احتراق يا انفجار مي‌شود.
*  اگر آتش در داخل اجاق ايجاد شد، در آن را بسته نگهداريد، سيم را از برق بكشيد و به آتش‌نشاني زنگ بزنيد.
*  هيچ‌گاه داخل سيستم را دستكاري نكنيد و سعي نكنيد خودتان آن را تعمير كنيد؛ چون ولتاژ بالاي آن ممكن است موجب مرگ شما شود.
*  اگر اجاق شما خراب شده و فكر مي‌كنيد تشعشعات از كنار در آن نشت مي‌كند، از آن استفاده نكنيد و به مراكز مربوطه اطلاع دهيد.
*  درزهاي در را وارسي کنيد، آنها را تميز نگهداشته و مراقب باشيد که قفل دستگاه به خوبي عمل کند.
*  اگر دستگاه مايکروفر اشکالي حتي جزئي، پيدا کرده است، آن را براي تعمير به متخصص بسپاريد و قبل از آن به هيچ وجه از اجاق استفاده نکنيد.
*  هرگز موادي چون کيسه فريزر، کيسه نايلون، روزنامه يا فويل آلومينيوم را داخل مايکروفر قرار ندهيد.
*  از پخته شدن هر نوع گوشت خام، اعم از قرمز يا سفيد اطمينان حاصل کنيد، پس از پايان پخت، بگذاريد غذا چند دقيقه داخل دستگاه بماند تا حرارت خود را به طور يکنواخت از دست بدهد.
يکي از مواردي که هنگام استفاده از اجاق مايکروويو مي‌تواند واقعا اتفاق بيفتد، انفجار ظروف محتوي مايعات است. گاهي گرم کردن آب و مايعات ديگر در اين اجاق‌ها موجب مي‌شود که مايع مورد نظر، بدون اينکه بجوشد، به دمايي بالاتر از نقطه جوش خود برسد. اگر اين مايع داغ، داخل ظرف حرکت کند در اثر به‌هم زدن يا تکان خوردن مي‌تواند موجب انفجار ظرف و مجروح شدن شخص شود. براي جلوگيري از چنين واقعه و خطرات مشابه به توصيه‌هاي زير عمل کنيد:
- پودر قهوه، کاکائو، چاي کيسه‌اي و مانند آن را قبل از قراردادن آب در اجاق، داخل ليوان قرار دهيد.
- مايعات را هميشه قبل از حرارت دادن به‌هم بزنيد.
- مواد غذايي را به مدت طولاني نپزيد.
- غذا را در ميانه پخت به‌هم بزنيد.
- قبل از دست زدن به ظرف محتوي مواد داغ، چند دقيقه صبر کنيد.
- قبل از غذا دادن به کودک، حتما ميزان داغي غذا را امتحان کنيد.
- نگذاريد پوشش پلاستيکي به غذا بچسبد.
- پوشش پلاستيکي را از يک طرف آزاد کنيد.
- هنگام برداشتن پوشش ظرف، صورت خود را نزديک نبريد.
- هنگام جابه‌جا کردن ظروف داغ، کودکان را از محل دور کنيد.
- بطري شير يا آب کودک را هرگز در مايکروفر گرم نکنيد، براي اين‌کار از دستگاه مخصوص گرم کردن بطري استفاده کنيد.
- در مايکروفر حتما از صفحه‌هاي گردان استفاده کنيد تا غذا به طور يکنواخت بپزد.

*********

 زمانی که لیوان آب را در داخل مایکرویو قرار می دهید و قصد جوشاندن آن را دارید به نکات زیر توجه کنید :

   دستگاه مایکروویو از دو تکنولوژی متفاوت برای گرم کردن استفاده می کند :

     - حالت اول امواج مستقیم که باید لیوان بدون هیچ گونه فلزی در دستگاه قرار گیرد و در صورت وجود فلز حتی نوار های طلایی دور ظروف باعث جرقه زدن و آسیب دیدن دستگاه و ظرف شما گردد .

     - حالت دوم که بر روی دستگاه برجسب هم زده شده که لیوان را بصورت خالی در دستگاه قرار ندهید و حتما یک قاشق درون آن گذاشته سپس استارت کنید .

  در هر دو حالت این نکته را فراموش نکنید که زمانی که آب در مایکروویو جوش می آید همیشه حباب نشانه جوش در آن ظاهر نمی شود و در صورت تکان خوردن و بیرون آوردن آن از دستگاه به یک باره اب در حالت نقطه جوش به بیرون فوران کرده و باعث سوختگی شدید خواهد شد .

********

یکی از مواردی که باید همیشه در مورد این دستگاه رعایت کنید قرار ندادن مواد و یا وسایل غیر مجاز در داخل آن است. گاهی اوقات ممکن است با قرار دادن مواد خاصی در این دستگاه آن را سمی ویا با گذاشتن یک جسم خاص آن را منفجر کنید. از جمله چیزهای غیر مجاز که نباید در داخل ماکروویو قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد.

 
فویل های آلمینیومی
این نکته را حتما می دانید که وسایل آهنی را اصلا نباید در ماکروویو قرار دهید و این امر در مورد فویل های آلمینیومی نازک نیز برقرار است. فویل های نازک سریعا داغ می شوند ممکن است بر اثر افزایش دمای زیاد آتش گرفته و حتی باعث آتش سوزی خانه شما نیز بشود.
ظروف چینی
یکی از نکاتی که کمتر رعایت می شود در مورد ظروف چینی است. برخی از این ظروف رگه هایی از آهن در داخل رنگ و یا جنس آن وجود دارد و بعد از برخورد با امواج جرقه می زنند. در این حالت شاید جرقه ها باعث آتش سوزی شوند و یا حتی ظرف شما بشکند.
میوه و سبزی
از قرار دادن هر گونه میوه و سبزی در داخل میکروویو جدا خودداری کنید. این امر در کنار آن که می تواند باعث سمی شدن و از بین رفتن خواص میوه و سبزی ها شود، مشکلات دیگری نیز به وجود می آورد. برخی از میوه ها به امواج حساس هستند و ممکن است از داخل منفجر شوند همچنین سبزی ها نیز امکان دارد آتش بگیرند.
تخم مرغ
اگر وقت کم دارید و می خواهید یک تخم مرغ را درست کنید حتما از اجاق گاز استفاده کنید و آن را در ماکروویو قرار ندهید. تخم مرغ دارای پروتئین بسیار زیادی است و یک پوست سخت نیز بر روی آن قرار دارد. قرار دادن تخم مرغ زیر امواج باعث انفجار آن و یا حتی از کار افتادن دستگاه شما شود.
پلاستیک
یکی دیگر از موادی که نباید در ماکروویو قرار دهید پلاستیک است چرا که بعد از برخورد با امواج ممکن است سمومی را وارد غذا کند. قبل از اینکه ظرف را در دستگاه قرار دهید روی آن را بخوانید تا مطمئن شوید که قابلیت استفاده در ماکروویو را داشته باشد. برخی از ظروف غیر استاندارد بعد از گرم شدن آب می شوند و این میتواند برای غذا شما بسیار مضر باشد همچنین ظرف شما نیز بی استفاده می شود.