.

شماره تلفن های تعمیرگاه (دفتر مرکزی) :

 09126280434        ****        02188420162      ****       09122850445

02186028316

کلیه خدمات ارائه شده با ضمانت کتبی و قطعات اورجینال و تضمین برگشت وجه می باشد (مراجعه تکنسین در کمتر از یک ساعت برای تهران )

راهنمای فارسی لوازم خانگی

مایکروویو

 microwave-1

- اصل ایده امواج الکترومغناطیسی و گرم کردن مواد دی الکتریک  در ابتدا در سال 1934 پیشنهاد شد و در سال 1937 توسط آزمایشگاه تلفن بل در آمریکا به عنوان اختراع ثبت گردید .

این دستگاه با نام های مایکروویو - ماکروفر - میکروویو شناخته می شود .

طرز کار مایکروویو , قطعات تشکیل دهنده و موارد ایمنی مایکروویو در ادامه
 

 

- در سال 1945 از این نوع تکنولوژی به عنوان رادار برای شناسایی هواپیما استفاده گردید .

- در همین سالها به صورت تصادفی تاثیر حرارتی آن در فرکانسهای بین 1 الی 4 مگاهرتز کشف کردید، (ذوب شدن شکلات و ... در محلهای نزدیک نصب این فرستنده ).

- اولین نمونه آزمایشی توسط ریتون به ارتفاع 1.8 متر و وزن 340 کیلوگرم و هزینه ای معادل 52.000 دلار در سال 1947 ساخته شد .

- دستگاه ماکروویو اولین بار پس از جنگ جهانی دوم در سال 1954 به صورت تجاری با نام  Radarange 1161 به بازار عرضه شد که در آن زمان بسیار گرانقیمت و همچنین با اندازه بزرگ تولید شد و توان آن در حدود 1600 وات بود و به همیم دلیل برای مصارف خانگی زیاد مورد توجه قرار نگرفت و بیشتر در رستوران ها کاربرد داشت .

- در سال 1966 شرکت پاناسونیک اولین ماکروویو خانگی با قدرت و قیمت مناسب عرضه کرد . که در بیشتر هتلها و رستوران ها نصب گردید .

استفاده عملی از این دستگاه در آشپزخانه از سال 1967 با نام countertop و با سیری کند و آهسته شروع گردید تا سال 1971 که قیمتها و کیفییت شروع به بهتر شدن گردید .

 

اجزای تشکیل دهند یک مایکروویو :

1 - لامپ امواج یا مگنترون :magnetron-3

لامپ مگنترون یا لامپ امواج قطعه اصلی دستگاه مایکروویو می باشد و وظیفه گرم کردن غذا در مایکروویو را دارد .

  - نام مگنترون یا به فارسی لامپ امواج از دو کلمه مگنت به معنی آهنربا یا مغناطیس و الکترون گرفته شده است .

  - طرز کار آن :

   -- ترکیبی از شلیک الکترون و میدان مغناطیسی با فرکانس بالا قطب های مثب و منفی موجود در داخل مواد غذایی را تغییر داده و باعث گرم شدن آن می شود .

برای مطالعه بیشتر در این مورد این بخش را مطالعه کنید . ( همه چیز درباره لامپ مگنترون یا لامپ امواج مایکروویو )

 

 

2 - ترانس های ولتاژ :

ترانس افزاینده که جریان الکتریسته 220 ولت ورودی را دریافت و ولتاژ خروجی حدود 20000 ولت تبدیل می کند .

 

3 - خازن ولتاژ بالا  :

خازن با ظرفیت 5 - 6 میکروفاراد و AC که با شارژ و دشارژ خود ولتاژ القای را به ترانس وارد می کن .

 

4 - دیود یکسو کننده یا دیود بدنه :

دیود با تحمل ولتاژ بالا تا 20000 ولت که با ترکیب خازن وسیم پیچ ترانس یک مدار اسیلاتور یا نوسانگر ایجاد می کند

 

5 - برد کنترل

مرکز کنترل عملکرد لامپ مگنترون که با توجه به برنامه ها و تنظیمات کاربر دستگاه را کنترل می نماید .

 

 

توصیه ها و نکات مربوط به مایکروویو :

 1- بهتر است هنگام کار با ماکروویو ، از آن فاصله داشته باشید تا احتمال اثر امواج بر شما به حداقل برسد .

 2- پس از این که کار پخت در ماکروویو به پایان رسید، باید مدت کوتاهی صبر کرد، ( زیرا پخت غذا تا مدتی پس از خاموشی دستگاه ادامه می یابد) سپس غذا را از دستگاه خارج نموده و به مصرف رسانید. در صورت نیاز، مراحل بعدی را با سایر وسایل ادامه داد. زیرا ماندن غذا به مدت طولانی در اجاق، ممکن است موجب آلودگی و افت کیفیت شود. غذایی که توسط میکرو ویو ، یخ زدایی شده است لازم است به سرعت از فر خارج شود و مورد استفاده قرار گیرد زیرا چنین غذایی برای آلودگی میکروبی و فساد، آمادگی بسیاری دارد.

3- بهتر است از ظروف کم عمق و درب دار استفاده شود .

4- مواد غذایی باید به قطعات کوچک تر تقسیم شوند .

5- گوشت ها باید ازاستخوان جدا شوند.

6- در طول مراحل پخت،باید مواد غذایی چند بار به هم زده شوند تا گرما به خوبی و به مقدار کافی به تمام نقاط غذا برسد، بدین ترتیب علاوه بر پخت مناسب، احتمال آلودگی میکروبی نیز به حداقل می رسد.

7- البته پخت غذا ( به هر روشی هم که باشد) ، همیشه نمی تواند خطرات ناشی از آلودگی های میکروبی را به کلی رفع نماید. از آن جا که قدرت گرم کنندگی اجاق میکروویو در سطح غذا بیشتر می باشد، بهتر است قطعات کوچکتر در مرکز ظرف و قطعات بزرگتر مواد غذایی در کناره ی ظرف قرار گیرند تا حرارت مناسب به قطعات بزرگ تر برسد. چنانچه امکان هم زدن غذا وجود ندارد ( و در کل در همه موارد )، بهتر است پس از پایان پخت، تا مدتی ظرف دست نخورده باقی بماند تا حرارت به خوبی در تمام نقاط غذا منتشر شود.

8- بهتر است درب ظرف ، در طی مراحل پخت روی ظرف باشد تا مقداری بخار در ظرف جمع شده و به پخت مناسب غذا کمک کند؛ ولی درب ظرف باید به صورتی قرار گیرد که خروج مقداری بخار امکان پذیر باشد.

9- اگر برای پخت غذا از قدرت کمتر دستگاه به مدت طولانی تر استفاده شود، مطلوب تر از زمانی خواهد بود که دستگاه با قدرت بالا و مدت کوتاه غذا را بپزد.

10- ظرف مورد استفاده بهتر است گرد یا بیضی باشد زیرا پخت در ظروف گوشه دار، موجب رسیدن حرارت بیشتر به غذاهای موجود در گوشه های ظرف شده و به سوختگی یا کاهش کیفیت این بخش از غذا منجر می گردد. بهترین ظروف برای استفاده در تمام دستگاه ها و از جمله اجاق های میکروویو، ظروف شیشه ای مناسب پخت هستند.

11- استفاده از کاغذ روزنامه و مقوا و چیزهای مشابه در این دستگاه مجاز نمی باشد. همواره لازم است برای استفاده بهینه از این گونه دستگاه ها، کتابچه ی راهنمای آن ها به دقت مطالعه و روش های پخت مطابق توصیه های کتابچه مزبور انتخاب و اجرا شوند.

برندهای تولید کننده ماکروویو و موجود در بازار ایران : Miele  Electrolux AEG  Ariston BOSCH Teka NEEF

 

 


سامسونگ, سوپرا, گلدستار, دوو, آاگ, ال جی, ایندزیت, جنرال الکتریک, کن وود, فیلکو, بوش, زیمنس, زانوسی, ارج, ویرپول, فیلیپس, هایت پوینت, وست پوینت, باگنش, مونارک, کندی, سن جرجیو, فوجیدسو, الکترا, ماژیک شف, سانی, نف, آبسال Samsung, هوور, آزمایش, سانیو, فریجیدر, آدمیرال, آردل Bosch, گرونیه, آگنس, پارس, ناسیونال indezit, کرافت, وینی, اوشن, هیتاچی, وستینگهاوس, کلویناتور, ایران پویا, جنرال استیل, الکترولوکس, الکترواستیل, امرسان, وست, فراست