.

شماره تلفن های تعمیرگاه (دفتر مرکزی) :

 09126280434        ****        02188420162      ****       09122850445

02186028316

کلیه خدمات ارائه شده با ضمانت کتبی و قطعات اورجینال و تضمین برگشت وجه می باشد (مراجعه تکنسین در کمتر از یک ساعت برای تهران )

نگهداری از فریزر و مواد غذایی

 

 

روش انجماد صحیح مواد غذایی برای نگهداری در فریزر

 

امروزه نگهداری مواد غذایی در فریزر و مصرف آن در طول ماه های آینده به امری طبیعی در بین خانواده ها تبدیل گشته است . سایت پزشکان بدون مرز سعی دارد که طی مقالاتی روش های صحیح نگهداری این مواد در فریزر را به اطلاع شما بازدیدکنندگان برساند تا مواد غذایی شما در زمان مصرف بهترین کیفیت را داشته باشد .

- انجماد، بهترین نحوه نگهداری موادغذایی بوده و موجب متوقف شدن فعالیت میکرب ها می شود.

۲- با استفاده از یخچال های خانگی می توان موادغذایی منجمد را حداکثر تا سه ماه نگهداری کرد.

۳- بعضی از غذاهای منجمد را می توان به طور منجمد طبخ کرد. این عمل موجب تسریع و صرفه جویی در وقت و حفظ رنگ و طعم موادغذایی می شود.

۴- سبزی ها را قبل از انجماد، توسط بخار و یا با مقدار کمی آب بپزید. سپس آن را سرد کرده، بسته بندی و منجمد کنید. این عمل فعالیت دیاستازها را متوقف می سازد.

۵- مواد پروتئینی، چربی ها، هیدارتهای کربن، ویتامینهای B وC موادغذایی را در ۱۸- درجه سانتیگراد می توان حفظ کرد.

۶- درجه حرارت نگهداری مواد یخ زده نباید کمتر از ۱۵- درجه سانتیگراد باشد.

۷- کیسه حاوی موادغذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا بوده و پاره نباشد.

۸- هنگام استفاده از محصول منجمد شده باید آن را از فریزر به یخچال انتقال داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ، طعم و صرفه جویی در وقت است.

۹- خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل در یخچال نگهداری شود.

۱۰- گوشتهای منجمد را در یخچال و یا در درجه حرارت محیط زیست باز کنید.

۱۱- طبخ سبزی های منجمد باید در مدت زمان کوتاه تری انجام گیرد، زیرا قبل از انجماد سبزی ها طبخ شده اند.

۱۲- موادغذایی را در کیسه های نایلونی، ظروف پلاستیکی یا آلومینیومی سربسته فریز کنید.

۱۳- هیچ گاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نکنید زیرا جذب آب موجب می شود که طعم آن تغییر کند. اما انجام این کار در مورد ماهی درسته اشکالی ندارد.

۱۴- مدت زمان نگهداری موادغذایی گوشتی به صورت انجماد ۲ الی ۳ ماه، شیرینی ها ، میوه ها و اغلب سبزیها ۶ الی یک سال است.

۱۵- موادی که هیچ گاه نباید منجمد کرد عبارتند از: خامه، شیر، ژله، سس مایونز، کاهو، موز، تربچه، خربزه، طالبی و تخم مرغ سفت.

۱۶- بعضی از سبزی ها را که به صورت خام مصرف می شوند، نباید منجمد کرد.

۱۷- سبزی ها را قبل از انجماد، تمیز شسته، پاک کنید. سپس با بخار پخته ، فریز کنید.

۱۸- کندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی می شود.

۱۹- گوشت پرندگان فریز شده را توسط آب جاری و یا با قراردادن در یخچال باز کنید.

۲۰- مواد نشاسته ای حساسیت کمتری به سرعت انجماد دارند.

۲۱- گوشت سفید مثل مرغ و ماهی در اثر انجماد نسبت به گوشت قرمز آسیب پذیرتر است.

روش صحیح ذوب کردن برفک فریزر

نکته :  در فریزر هایی که سیستم برفک زدایی دارند در طی شبانه روز برفک به صورت شبنم بر روی قسمت تولید کننده سرما در حد چند میلیمتر (کمتر از یک سانتی متر ) جمع می شود که به صورت دوره ای توسط سنسور تشخیص داده شده و برفک ها آب می شود .

پس اگر بر روی بدنه انتهایی داخلی یخچال شبنم یا برفک کم و یا مرطوب مشاهده کردید نگران نباشید عملکرد دستگاه کاملا طبیعی می باشد ولی در صورت مشاهده برفک با قطر بیشتر از یک سانتی متر با واحد خدمات پس از فروش برند دستگاه خود تماس بگیرید .

-  در این گروه از فریزرها نیاز به ذوب کردن دستی برفک نمی باشد و هرگز اقدام به این کار نکنید.

-  تمامی محصولات آاگ و الکترولوکس دارای سیستم برفک زدایی و یا بدونه برفک می باشند .

ذوب کردن برفک‌های فریزر (فریزرهای بدون سیتم برفک زدایی ) :
به‌علت تبخیر رطوبت موجود در موادغذائی و همچنین رطوبت هوائی که وارد فریزر می‌گردد، پس از مدتی سطح داخلی آن از برفک پوشیده شده و بازدهی آن کاهش می‌یابد. به‌منظور ذوب کردن برفک فریزر:

۱. ابتدا به مدت ۳ ساعت دکمه تنظیم سرما را روی درجه ۴ قرار دهید، سپس سبدها و یا کشوهای حاوی موادغذائی منجمد شده را در چند ورقه روزنامه پیچیده و آن را در جای خنک و حتی‌الامکان داخل یخچال قرار دهید.

۲. دو شاخه را از پریز کشیده و در فریزر را باز بگذارید، سپس درپوش آب را خارج ساخته و لوله تخلیه را بیرون آورده و با استفاده از پنکه یا سشوار و یا قرار دادن یک قابلمه حاوی آب جوش بر روی سیم طبقه میانی فریزر، برفک‌ها را ذوب نمائید. پس از خارج شدن آب از محل آب گذر، کف فریزر را خشک نموده و با محلول جوش شیرین پاک نمائید و سپس با پارچه تمیز خشک نمائید. در پایان مجدداً درپوش آب گذر و لوله تخلیه را در محل اولیه خود قرار دهید. (در مورد فریزرهای خارجی پس از شستشو داخل فریزر، آب از قسمت پائین فریزر خود خارج می‌شود و نیازی به این مورد نیست) پس از گذشت ۳۰ دقیقه، سبدها را در فریزر چیده و دستگاه را طبق دستورالعمل‌های راهنمای آن، روشن نمائید.

۳. به‌هنگام تمیز کردن فریزر از برفک و یخ احتمالی، هرگز متوسل به زور نشوید.

۴. ذوب کردن برفک‌های ضخیم موجود در فریزر، در صرفه‌جوئی انرژی و کارآئی بهتر دستگاه مؤثر است.
بهترین راه استفاده از فریزر در خرید مناسب با حجم مطلوب خلاصه می‌شود، پس خریدها را براساس نیاز هفته و ماهانه (نه چند ماهه) انجام دهید.

۵. قسمت‌های مختلف فریزر (قفسه یا طبقه را برابر یک الگوی جاگیری موادغذائی براساس حساسیت آن‌ها، به دما و سرما براساس جدول دفترچه راهنمای فریزر استفاده کنید و بر روی اتیکت‌های درب قفسه‌ها نام آن‌ها را یادداشت کرده و در صورت قفسه‌ای بودن می‌توان از برچسب نشانه یا آویز استفاده کرد.

۶. در صورت امکان، از شیوه خشک کردن بعضی از سبزیجات، سیر و ... به‌دلیل حفظ ارزش موادغذائی و کاهش فضای اشغال شده استفاده کنید.

۷. توصیه می‌شود موادغذائی خام در فریزر دارای وضعیت آماده به‌مصرف باشد تا بتوان بدون شستشوی مجدد و پاک کردن آن را طبخ نمود.

۸. از قرار دادن مرغ و ماهی، سبزیجات شسته نشده و قطعه‌های استخوان با لبه‌های تیز در فریزر جداً خودداری نمائید.

۹. موادغذائی را حتماً در پوشش نایلونی، فویل آلومینیوم و ظروف پلاستیکی درب‌دار مخصوصی قرار دهید و سعی کنید تمام هوای موجود آن خارج شود.

۱۰. سعی کنید موادغذائی را در حجم مورد نیاز با قطر کم در نایلون بسته‌بندی نمائید تا سریعتر منجمد شده و نیازی به برگرداندن مجدد موادغذائی خارج شده به فریزر نداشته باشد.

۱۱. برای سالم ماندن موادغذائی داخل فریزر و کاهش مصرف برق از باز کردن پی‌درپی در فریزر خودداری کرده و با برنامه‌ریزی اصولی طبخ، چند نیاز خود را در یک بار برآورده کنید.

۱۲. باری وارد کردن موادغذائی در فریزر نوبت و حجم را رعایت نموده و از انباشت کردن موادغذائی تازه به یکباره در فریزر خودداری شود چون باعث بالا رفتن ناگهانی دمای فریزر می‌شود.

۱۳. از مسدود کردن کامل سطح قفسه یا طبقه‌ها با بسته‌های موادغذائی خودداری کنید.

۱۴. حداقل هر ۶ ماه یکبار نسبت به آب کردن برفک فریزر اقدام نمائید. قبل از اقدام به آب کردن برفک فریزر، طبقات داخلی را خالی کرده و موادغذائی منجمد را به داخل یخچال منتقل کنید. (برای پاک کردن برفک لوله‌های سرده کننده از چاقو، وسایل تیز و برنده استفاده نکنید.)

نگهداری در فریزر :

سرعت دنیای مدرن باعث شده است مردم به غذاهای نیمه آماده و آماده و یخ بسته روی بیاورند. اگر بتوانید برنامه زندگی خود را طوری تنظیم کنید که همیشه مواد غذایی تازه مصرف کنید، عالی است اما اگر خود را ناگزیر از خرید فریزر دیدید توصیه های زیر را به هنگام خرید به یاد داشته باشید.

۱) مکانی را که می خواهید فریزر را آنجا بگذارید به دقت اندازه بگیرید و در نظر داشته باشید از هر طرف آن باید مقداری بیشتر در نظر بگیرید تا هوا دور آن جریان داشته باشد. سطح آن محل هم نباید کوچک ترین شیبی داشته باشد.

۲) ببینید فریزر ایستاده به کارتان می آید یا صندوقی. به محدودیت مکانی خود و سهولت دسترسی به مواد غذایی داخل فریزر فکر کنید. مدل هال فریزر صندوقی معمولاً خیلی محدودتر از انواع ایستاده است.

۳) برچسب انرژی فریزر را بررسی کنید، هرچه عدد آن کوچک تر باشد فریزرتان در طول سال برق کمتری مصرف می کند.

۴) با توجه به نیازهای نگهداری خودتان ظرفیت فریزر را انتخاب کنید که معمولاً با فوت بیان می شود.

۵) اگر می توانید فریزر بدون برفک انتخاب کنید. البته فریزرهای صندوقی معمولاً این طور نیستند.

۶) چیدمان طبقات و سبد ها و کشوهای داخل فریزر را بررسی کنید که دسترسی به آنها برایتان آسان باشد.

۷) برگه ضمانت را خوب مطالعه کنید و درباره خدمات پس از فروش محصول از فروشنده سوال کنید.

● نگهداری فریزر

در فریرز صندوقی یا فریزر ایستاده که بدون برفک نیست، هنگامی که قطر برفک به ۱۲ میلی متر رسید، مواد غذایی را از داخل آن خارج و فریزر را خاموش کنید یا آن را از برق بکشید و بگذارید یخ اش آب بشود.

وقتی یخ ها کاملاً آب شد دوباره فریزر را روشن کنید و بگذارید به دمای مناسب برسد و بعد مواد غذایی را در آن بگذارید.اگر داخل فریزر نیاز به تمیز کردن داشت آن را با پارچه نمناک و کمی مایع ظرفشویی تمیز کنید. اگر فریزرتان بو گرفته مقداری چای مصرف شده و خشک شده را در کیسه کوچکی داخل آن بگذارید تا بوی بد را به خود جذب کند.

در فریزرهای بدون برفک کویل ها هر ۸ یا ۱۲ ساعت یک بار به تدریج گرم می شوند و تمام برفک انباشته شده را آب می کنند. آبی که از این طریق ایجاد می شود درون یک سینی در پایین فریزر جمع می شود. البته نیازی به خالی کردن سینی نیست چون این آب بخار می شود اما ممکن است این سینی در درازمدت بوی بد بگیرد پس هر چند وقت یک بار این سینی را دربیاورید و آن را تمیز بشویید.

ممکن است به مرور زمان در لوله تخلیه شرایط مناسبی برای زندگی و تکثیر باکتری ها به وجود بیاید. اگر این لوله جدا می شود، هر چند وقت یک بار آن را دربیاورید و خوب تمیز کنید.فریزرهای بدون برفک مجموعه کویل و یک فن خنک کننده دارند که باید حداقل سالی یک بار تمیز شود. این کویل ها شبیه یک رادیاتور بزرگ به نظر می رسند. فریزر را از برق بکشید بعد با برس نرم آن را تمیز کنید و با جاروبرقی باقی مانده ها را بکشید. برای از بین بردن بوی تند می توانید از مقداری جوش شیرین استفاده کنید.

● نگهداری مواد غذایی

همیشه دمای فریزر را زیر صفر درجه سانتیگراد نگه دارید. دمای مناسب فریزر را می توانید از روی بستنی بفهمید. بستنی در فریزر باید کاملاً یخ بسته و سفت باشد. برای بسته بندی مواد غذایی در فریزر از فویل یا کیسه فریزرهایی استفاده کنید که عایق رطوبت باشند.

به همه بسته بندی ها برچسب بزنید، روی آن نام ماده غذایی، نوع آن و تاریخ گذاشتن بسته در فریزر را یادداشت کنید. اگر مواد غذایی را بیش از مدت انقضایشان در فریزر نگه دارید ممکن است سلامت شان به خطر نیفتد و بتوانید باز هم آنها را بخورید اما کیفیت آن یعنی عطر و بافت و نیز ارزش غذایی آن حتماً تحلیل می رود.

فهرستی از موادی که در فریزر دارید تهیه کنید تا لازم نباشد مدتی در آن را باز بگذارید و دنبال چیزی بگردید که اصلاً ندارید.گوشت چرخ کرده و دل، جگر و زبان خام را سه تا چهار ماه می توانید در فریزر نگه دارید. گوشت استیکی شش تا ۱۲ ماه در فریزر می ماند. سوسیس و ژامبون بریده شده یا درسته یکی دو ماه در فریزر می ماند.

گوشت پخته شده و آبگوشت را دو تا سه ماه و مرغ پخته را چهار تا شش ماه می توان در فریزر گذاشت. ماهی خام را هم چهار تا شش ماه می توان در فریزر نگه داشت. ماهی پخته را باید پیش از سه ماه مصرف کرد.خامه زده شده دو ماه و پنیر سفت یا رنده شده شش تا ۱۲ ماه در فریزر می ماند.

هویج، کدو، چغندر، نخودسبز، باقالی، لوبیاسبز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم، ذرت، کرفس، فلفل سبز، گوجه فرنگی، اسفناج و قارچ هم ۸ تا ۱۲ ماه در فریزر خوب می مانند. نان را شش تا ۱۲ ماه و نان فانتزی و کیک یزدی را دو تا چهار ماه می توان در فریزر گذاشت. خمیر شیرینی شش ماه و شیرینی چهار تا شش ماه در فریزر می ماند. کیک میوه ای یک سال، کیک اسفنجی و کیک پنیر چهار تا شش ماه و کیک چندلایه شش ماه در فریزر می ماند. شیرینی دانمارکی و دونات ها را هم تا سه ماه می توان در فریزر خوب نگه داشت.